fredag 20 maj 2022

Vår skånska resa - tredje dagen

 


Ny dag och dags för frukost. Nu lever vi enkelt, inga excesser med framdukad lagad måltid. Här får vi klara oss själva. Frukosten bestod av två skivor ost, två skivor rökt skinka, två skivor rökt korv, fyra strimlor paprika och två skivor gurka. Samt lite halvdant bröd, punkt!

Värdparet, trevliga och positiva, men det saknas en del för att detta ställe ska nå framgång, tror vi.

Nu byter vi miljö! Krapperups slott, nästa!

Vallgrav runt bostaden! 

Vi nöjde oss med vandring i den vackra parken. Mycket rofyllt och stilla.

Här växer mängder av exotiska träd.

… och blommor.

Elvafikat är obligatoriskt, detta har kanske framgått tidigare. Vi provianterade i Viken, där det lilla bageriet Öresunds Conditori erbjöd massor av läckra bakverk. Sockerkringla i slottsmiljö passar perfekt.

Sen var vi stärkta såväl i kropp som själ och kunde njuta av blomsterprakten i den fantastiska parken.

Massor av små rum.

Härliga välklippta gräsytor med mängder av spännande träd.


Små dammar med vackra vattenväxter.

Och slottet som skymtades var än vi gick.

Spännande blomning.

Vackra små broar. Påminner nästan om en japansk trädgård.

Ingen tveksamhet vad som döljs bakom denna grind.

Undrar om släkten Gyllenstierna trivs i denna praktfulla boning.

Åter mot parken.

Uppfyllda av den vackra naturen är vi redo att fortsätta resan.

Precis som i Povel Ramels sång drar vi mot Mölle.

Försommarlugnt även i denna by.

Det är visst här man ska bo.

Men ett eget litet pörte i denna badort är säkert attraktivt.

Efter en lite rundtur i byn, drar vi mot södern. I natt ska vi sova i Ystad, närmare bestämt på enligt uppgift, Sveriges äldsta hotell, Continental du Sud!

Nu är vi framme.

Vår sovplats för natten.

Vi tar en liten promenad innan middagen. En trevlig liten stad med massor av gamla fina små hus. Det här ser ut att vara en välbevarad bio.

Ett bastant korsvirkesbygge.

Gamla längor, undrar vad som döljs bakom portarna numera.

Vacker innergård.

Ett glas och en lokalproducerad öl vid torget i solskenet.

Sen återvände vi till hotellet för middag,

En sagolikt god torskrygg serverades, med årets första färskpotatis därtill.

Lite söt avslutning på middagen.

En av oss valde ett par nygjorda tryfflar.


 


Inga kommentarer: