lördag 20 mars 2021

Lite mat och bak

Det är inte lätt att variera kosthållningen, men lite bildbevis på vad vi äter hjälper åtminstone minnet när vi inte kom ihåg gårdagens middag. När vi åt detta minns vi inte, men gösfilé är det, och gott var det.
En lättare, kanske inte korrekt, lunch med varm fetaost på fullkornsbröd, smaksatt med lite citroncest, honung, rosmarin och olivolja smakade minst lika gott som rostbiffen.

En lätt middag? Paté med lite cumberlandsås och cornichoner.

En dag blev det bakning, minilimpor och små bullar på kavringsdeg, eller kanske mer korrekt smet, smakar som godis med en klick smör.

Skärgårdsmat! Stekta strömmingsflundror med ett mos på mandelpotatis, en skvätt grädde och brynt smör, delikat!

Strömmingsfile, en läckerhet för trettio kronor räcker till två middagar och en lunchmacka på knäckebröd.

Igår blev det en åttiotalsklassiker, gratinerad avokado med räkor i ”nyttig” gegga.

Dags för nytt bak, knådning av deg till baguetter.
 

Det jäser!

Snacka om seg deg, härliga glutentrådar.

Redo för ugnen.

Resultatet!

Inga kommentarer: