Under fredagen blev det kanelbullar och kavring. Lördagsarbetet inriktades på lingonlimpa, rimbobullar och strykning. Först blev det lingonlimpa. |
Från recept till färdiga limpor! Mellanstegen får vi tänka oss denna gång. |
En mer detaljerad redogörelse ägnas de spektakulära rimbo- eller hambobullarna. Här är vi inne i första etappen. |
Utkavlad deg, som enligt receptet ska vara 40x40 cm. Då åker måttbandet fram, så gör en äkta bokstavstrogen bagare. |
Degen hållet nästan exakt mått, och är nu med hjälp av tumstock och vinkelhake uppdelad i 25 rätt likstora kvadrater, eller vad det nu blev för form. |
Nu blir det komplicerat, hopvikning, ett arbetsmoment för den fingerfärdiga. |
En professionell rimbobagare skulle antagligen inte ge denna vikning godkänt. |
Ser mer ut som muskler i vila på en ålderstigen gamling, men hav förtröstan, resultatet förbluffar. |
Redo för två timmars jäsning. |
Färdiggräddat, inte så illa. Nu återstår avsvalning innan glasering och infrysning. Men även dessa moment gick bra. |
Nu till något helt annat. Servettstrykning. Det har samlats en hel bunt välanvända gynnare som nu tvättats och är redo för den sista delen av slutfinishen innan skåpläggning. |
Slätt och fint blir det. |
Tar det aldrig slut! |
Det blev kväll även denna hårda arbetsdag, och egenproducerad middag fick vi avnjuta. Lammracks stod på menyn. |
Även gråtrista blåsiga dagar kan avslutas med naturlig färgprakt. Att solnedgången nu har kämpat sig över till Furusund är ett härligt vårtecken. |
För att inte tala om de vackra tulpanerna, fina att vakna till. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar