måndag 1 februari 2021

Vardagssysslor

Det börjar bli slut på färdiglagade rätter i frysen. Bäst att dra igång storkoksapparaten igen.

Lasagne smakar bra och är lätt att göra. Passar bra för löpandebandet. Det är bara att repetera; bechamel, platta, bechamel, köttfärssås, bechamel, ost, platta, bechamel, köttfärssås, bechamel, ost...osv!

Experimentmiddag från den nyttiga kokboken. Basen var gnocchi, men det blev lite väl mastigt så det här blir kanske inte vår högst prioriterade middag fortsättningsvis. Men någon gång måste man prova på något nytt, det är visst danande, sägs det.

Det börjar likna vinter.

Isen lägger sig så smått innanför bryggan, fortsätter kylan några dagar till så har vi snart fast is.

Soligt, vitt, kallt och vackert.

Dags för nästa försök. Vi ska se om vi kan fixa minilimpor med kavringsdeg, eller kanske mer korrekt kavringssmet. Det får bli en spritspåse att använda för fyllning av formarna med den kletiga geggan.

Två färdiga fyllningar, nu återstår bara att se på resultatet.

De första små limporna är klara. Vi fyllde de första formarna med för mycket gegga, vilket gjorde dem svåra att få ur formarna, dessutom jäste de upp till oformlighet. Men efter lite trixande hittade vi formeln. Fyll till drygt hälften, smörj dessutom med lite olja, kör tjugo minuter i ugnen på 180 grader. Då blev de perfekta. Hur de smakade? En veritabel njutning för gom och strupe! 

Sen blev det middag igen. Lax är alltid bra, enkelt, att att variera, gott och enligt uppgift nyttigt. Idag körde vi varmrökt, med en sås på crème fraîche och hjortron. Riktigt gott!

Idag är den den 1:a februari. Nästa så att solen börjar värma, härlig morgon.

Lite mer nyis.

På rymmen från hemmet, ett sådant här väder är vackert nästan överallt, till och med motorvägen ser trevlig ut.

På vägen hem blev det lite motljusbilder. Vikarna in mot Penningby ligger tillfrusna nu, härligt med vinter!

 

Sen blev det middag. Renskav med äggröra fick vi ihop.

Inga kommentarer: