söndag 7 februari 2021

Mera snö, lite mat och bak

Härlig februarisol, det blir ljusare för varje dag.

Men trots det kör vi vidare med levande ljus till lunchen. Se sådana läckerheter, risgrynsgröt och varm korv.

Julgranen står säkert på vår lilla veranda, fastfrusen i sin fot lär vi få ha den kvar ända till påsk.

Sen blev det middag, rullader på älginnanlår fyllda med grönmögelost.

Lunchmacka.

Ett gäng sidensvansar häckar på gården. Det smakar tydligen gott med gamla nypon som hänger kvar på rosenbuskarna.

Ännu en middag, improvisationspasta som smakar bättre än vad det ser ut. Kylskåp och frys har oanade möjligheter. 

Ännu en morgon åker rullgardinen upp, och vyn dokumenteras.

En liten bakrunda under förmiddagen för vissa, för andra blev det ytterligare en dag med snöskottning.

De ständigt återkommande måltiderna, frukost, lunch och middag. Ofta blir det hopkok av det som finns i kylen. Men att steka upp ett kaloristint potatismos var en ahaupplevelse, alla godsaker rann ut i stekpannan, men resten den knapriga potatisen smakade konstigt nog utsökt. Och den gamla julsenapen lever än och smakar bra och ser riktigt fin ut fortfarande. 

Vi kör vidare, en lätt halstrad entrecote från ICA på Blidö var både mör och god.

Solig och lätt kylig söndagsmorgon, men mörka moln tornar upp sig ut mot Norröra och Kudoxa, det blir nog mer snö.

Vattnet svartnar.

Där kom det, och även isen börjar lägga sig i Furusundet. Nu blir det nog vinter på riktigt. Kanske sundet fryser till.

 

Nu snöar det ordentligt.

1 kommentar:

saltis-öland sa...

Fantastiskt fina sidensvansar! Tur för fåglarna att ert skafferi är fullt för dem, i den här bittra vintern kan det inte vara lätt att vara varken djur eller fågel. De ångrar säkert att de inte drog söderut i höstas.