Nu är vi på vift. Vi ska fira vår 35-åriga bröllopsdag. Vi kör ett säkert kort, fredagkväll på Sund Nergården, det kan inte gå fel. Men först ett lunchstopp hos tant Brun i Sigtuna. |
Gravad lax respektive köttbullar och rödbetssallad på mackorna. |
Nu installerar vi oss i rummet Blombacka. Blåsigt, kallt och regnigt så det är nog tveksamt om det blir något bad innan middagen. |
Vi håller oss inne i värmen och släcker törsten med lite öl. Tilltugg får vi också. |
Ikväll blir det gemensam middag vid sju. Vi bjuds dessutom på musikunderhållning. Här gör en av sångarna och pianisten sig redo. |
Det här strävsamma paret har vi stött på tidigare. |
Kvällens meny, vi behöver nog inte gå hungriga till sängs idag heller. |
Vad kan detta vara. Liten inledning på fårkött och andra godsaker. |
Vi kör med säkra kort, champagne är aldrig fel. |
Här ser vi kvällens andre sångare, tillika delägare i anläggningen. Det ska bli kul att höra hans stämma. |
Nu drar man igång. |
Nästa lilla tallrik. Det är bland annat jordärtskocka. |
Det låter ju fantastiskt. Kanske hade vi inte väntas oss något annat efter en karriär på flera stora musikalscener i London. |
Att isbergssallad gick att steka trodde vi inte. Här tillsammans med en creme på ädelost och med rostad chorizo över hela härligheten, mycket gott! |
Telefoner tycks vara obligatoriska vid varje bord. |
Karré av vildsvin med massa läckra tillbehör smakade ljuvligt. |
Nu har vi druckit champagne och ett sicilianskt rödvin till vildsvinet. Till den friterade osten provade vi en torr cider från Skåne. |
Det här känns som en gammal härlig sjuttiotalsklassiker. |
Stilstudie - enligt egen uppgift en okrönt smörsångare. Efter all underhållning och god mat var vi alldeles slut och tillsammans med övriga gäster bröt vi upp för nattning. |
Ny dag och hemfärd. Vi gör på nytt stopp i Sigtuna för elvafika. Tant Bruns nybakade semlor kan vi inte motstå, delikata! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar