torsdag 10 december 2020

Köksarbete

Här är degen till hålkakorna redo för jäsning, ärtorna sväller och fläskläggen kokar. 

Hålkakor har vi aldrig gjort tidigare. Ska visst bakas på rågsikt.

Ett första trevande försök att göra runda kakor och snygga hål går väl sådär.

Det här ser inte så aptitligt ut. Den benfria fläskläggen fick kanske koka lite länge, ser ut som den för en tid sedan populära fredagsrätten pulled pork, men vad gör det, slamsorna ska nu bara ner i ärtsoppan.

Hantverksmässigt gjorda hålkakor, vilket innebär att alla ser misslyckade ut och alla är olika. Men de smakar faktiskt riktigt gott. Så med lite träning ska nog detta bakverk kunna passera ett kräset kvalitetsgranskningsöga.

Sju lådor ärtsoppa redo för frysen. 

En liten rått-, eller kanske mer korrekt musfångst avslutar vi med. Den lille gynnaren hade det dåliga omdömet att inte självdö när fällan slog igen, så lite aktiv dödshjälp påfordrades.

 

2 kommentarer:

saltis-öland sa...

Fantastiska bröd! De ser ut att kunna smaka riktigt smarrigt!
Vi tar oxå en hel del möss i källaren - de gillar ölkorv. Men inte har ni väl mössen inne i bostadshuset - på fina mattan?

Gloria sa...

Vi är tydligen en familj av storviltjägare, alla har vi lyckats fånga flertalet oönskade fyrfotingar.
Härliga hålkakor. Det har jag heller inte försökt mig på. Här finns tyvärr inte råg att få tag i, bara vete.