| Posering i strumpklapp. |
| Dags för frukost med skinkpremiär. |
| Frukostgänget. |
| Sigge är golvad. Vilket imponerande korthus. |
| Här gäller det att inte vara skakig på handen. |
| Som sagt patiens verkar vara årets grej. |
| Såväl bland små som stora. |
| Lite luft i lungorna är nog bra en sådan här innesittardag. |
| Dagarna är korta och soltimmarna få. Vi fick i alla fall en liten skymt av solen nere vid Österviken. |
| Dags för lite mat, en enkel gröt- och skinkmackelunch sitter fint. |
| Framåt tre dukades de stora kakfaten upp. I år verkar det bli rekord, 10 olika sorter. |
| Bullar, och kakor i massor. Säkert väldigt nyttiga och fiberrika. |
| Nu kan vi hugga in. |
| Det mesta går åt och paltkoman känns nära. |
| Sigge ser sin chans att smita iväg till datorn. Tiden vid skärmen här på Yxlan räknas kanske inte in i den månatliga ransonen. |
| Nu är vi redo för julafton i förtid. |
| Klappar öppnas i en rasande fart. Och kvaliteten på rimmen är i år otroligt hög. |
| Fyra förhoppningsvis nöjda knattar vid den sista klappen i högen. |
| Det blir en gemensam utflykt med fm och ff till Göteborg en helg i slutet av januari för teaterbesök, hotellboende och mat på lokal. Miljömedvetna som vi är reser vi självklart med tåg. |
| Framåt kvällen var det dags för julbord. Laxar och sillar radas upp i köket. |
| Alla jobbar idogt med att färdigställa julbuffén. Här steks det blinier i rasande fart. De brukar ha en strykande åtgång bland de yngsta. |
| Nu börjar allt bli färdigt att avnjutas. |
| Några varma rätter finns det också. |
| Här har vi ost och skinka. Den rätt stora grisbaken är nu reducerad till en liten fjuttig stjärt. |
| Bordet dukat, nu är det bara att hugga in. |
| Alla äter med god aptit, en och annan liten snaps fågår också ner. |
| Hos vissa gjorde paltkoman sig påmind mer påtagligt. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar