Vid tolv ska vi till vingården - Croft - ett av Portugals äldre vinhus där man 1588 startade tillverkning av portvin. |
Om vi förstod vår guide rätt så lagras portvinet i de vita lerbehållarna. |
Rätt imponerande egendom med sina 107 hektar vindruvsodling. Årligen produceras 770 000 buteljer! |
Vinstockar i långa rader. |
Nu är det dags att prova. Roséportvin 10 årigt lagrat, 20 årigt lagrat och ett par till. Snart gick det runt i våra huvuden, vilket var godast. Svårt! |
Ny produkt - roséportvin. En perfekt aperitif varma sommarkvällar. |
Ska serveras riktigt kall. |
Efter vinprovningen serverades vi lunch- Här har vi bänkat oss. |
Lätt varmt denna söndag den 1:a september. |
Nu blir det till att äta igen, ingen av oss känner sig superhungrig, men några munsbitar kan nog slinka ner. |
Är det telefontittning nu igen? |
Sen blev det bakverk! |
35,4 grader och vi är redo för rundvandring i vingården. Det blir nog en långsam promenad. |
Vi går tillsammans med en större grupp engelsktalande. |
Klasarna hänger tunga och är strax redo att skördas. |
Massor av vin överallt. |
Vi avslutade vandringen inne i den lokal där druvorna lämnas. I de stora karen ska tydligen druvsaften rinna ner. |
En vacker målning. |
Så är vi redo för återfärd till hotellet. |
Böljande landskap med vin överallt. |
Nya spikraka terrasseringar. |
På väg tillbaka till hotellet. |
Här bor vi, nu blir det nog lite vila innan kvällens båtfärd. |
Floden ligger stilla. |
Häftigt fönster med utsikt mot vårt rum. |
Vårt lilla hotell från sjön. |
Nu är vi på väg ut på floden. Stilla och rofyllt förutom ett amerikanskt sällskap som pratar om allt möjligt, framför allt sådant som inte har med färden att göra. Lätt störande! |
Rätt tomt på dagens sista tur. |
Vi flyter sakta fram i dalen. |
Ett litet möte i kvällssolen. |
Tåget går längs strandkanten från Porto och långt in i dalen. |
Skön kvällssyssla. |
Vin överallt. |
Maskin avslagen och vi glider tyst fram. Till och med de bräkande amerikanarna har tystnat! |
Snart är vi åter vid kaj. |
Åter på landbacken. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar