En nordisk atlet i upvisningspose. |
Lättlunch i Patron vid poolen. Det blev en hel del rester från frukost och gårdagens middag. |
Fantastisk trädgård, men den kräver nog en del skötsel. Vi är förvånade över hur grönt och lummigt det är här, om vi jämför med Spanien så är det närmast en oas. |
Utsikt över ägorna från vår lilla franska balkong på våning två. |
Fönster i motljus. |
Här blommar allt intensivt. |
En av dagens kockar i aktion i köket. |
Framåt kvällen blev det lite svalkande drycker med tilltugg ute i trädgården. |
Välkommen! |
MIddagsdukning vid poolen. Det blev en god grillad kyckling med massa goda grönsaker. |
Ny dag och födelsedag för Kristina. Barnen uppvaktade med tårta, presenter och skönsång på sängkanten. Kristina blev riktigt förvånad - uppvaktningen hölls hemlig. |
Barnbarnhögen samlad med farmor i sängen. |
Barngenerationen står och tittar på. |
Tack för uppvaktningen - stora kramar till alla. |
Kramar och tårtredo. |
Efter presentöppning drog mot frukostbordet, idag hade allt ordnats av barnen, vi gamlingar kunde bara sätta oss till det dukade bordet. |
Alla äter med god aptit, vi är tidigt uppe ur sängarna eftersom vi ska på utflykt upp i bergen för att titta på ost- och korvtillverkning. |
Redo för avfärd, Valentino på plats och ska guida oss genom dagen. Sen blir det gemensam middagslagning framåt kvällen. |
Vi gör en första anhalt vid en gammal bro, byggd för nästan 1000 år sedan. |
Brant uppförsbacke mot toppen. |
Dags för posering på brotoppen. |
Sen drog vi ner mot den motsatta flodsidan. |
Imponerande byggnadsverk 1000 år gammalt! |
Nästan hela bunten samlad. Måns valde att stanna på andra sidan. Undrar om han syns på bild ändå, en liten orange prick borta fjärran. |
Nu har vi fått skyddsutstyrsel. Frågan är om vi blir vackrare av dessa kläder. |
En intresserad skara, som får en inblick i gammal traditionell osttillverkning. Mycket kunnig ostmästare som ger oss all information, kanske lite väl utförligt för Sigge i den 35 tradiga värmen. |
Två som lär sig allt om osttillverkning. |
Sen drog vi upp mot bergen för lite inköp. |
Valentino har sina speciella inköpsställen. Här ska vi köpa saltad griskind till pasta carbonara. |
LoL funderar på inköp av vin och korv. |
Vidare mot korvtillverkarens lilla fabrik. |
Här hänger salamikorvar och andra läckerheter i långa rader. |
Vi får en inblick i hur det går till att få fram alla goda korvsmaker. Lagringstid, kryddor och temperatur verkar var tre viktiga ingredienser. |
Självklart får vi smaka både korvar och skinkor. Vissa sköljer ner med ett glas vin, andra får nöja sig med kallt vatten. |
Även i korvfabriken blir det lite inköp. |
Sen är vi hemkomna och får lite välförtjänt vila, något lätt att äta, pizza blev det innan poolsvalkan. |
Den här lilla leksaken användes flitigt av de flesta. |
Den lilla prinsessan på sin tron. |
Nu ska Valentino dra igång matlagningskursen. |
Deltagarna har samlats vid beredningsbordet, chict iklädda förkläden. |
Först gör vi efterrätten, det ska bli tiramisu - mums! |
Intresserade elever. |
Matilda vispar äggulor till efterrätten. |
Amanda vispar grädde. |
Vi får göra våra egna efterrätter. Det är ju inte så svårt att få fram en läcker tiramisu. |
Här jobbas det flitigt, nu ska pastan tillverkas. Ägg och durumvete är huvudingredienserna. |
Här kör vi med rejäla grejor. En pastamaskin från förr, manuell och kräver en del handkraft. |
Oj vad det går, pastaknyten kommer fram i rasande fart. Valentino har en mycket gammal manuell maskin för pastatillverkning på barnen sköter. |
De pastaansvariga, 27 knyten blev det när allt var klart. |
Ett lätt utarbetat gäng får lite välförtjänt vila i trädgården innan middagen. |
Nu är vi alla redo för middag, efter en lång dag med massor av intryck. |
Den jättegoda salladen, vi måste få receptet! |
En riktigt läcker carbonara, griskinden blev perfekt. |
Larisa guidar oss genom måltiden där vi får information om de viner vi ska dricka. |
Saltimbocca har jag aldrig ätit, enkel och delikat anrättning. |
Måns verkar mätt och belåten - lite lätt sömning efter dagens utflykter och all mat. |
Nu har vi fått igång poolbelysningen - ett bad i den sena kvällningen sitter inte helt fel. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar