måndag 26 december 2016

Julsnart


Julväder och julkläder. All snö är försvunnen för denna gång.

Blomprakt på vintern, börjar nu bli en fin tradition.

Nu är vi snart redo för julfirandet. Huset smyckat, granris vid dörren och granen på plats.

Skinkan tillagas i år på nytt sätt, sous vide. Spännande att se om temperatur och tid är rätt. Vi kör 62 grader under 12 timmar, det verkar bra. 

Julbesök hos Inger, som stickat strumpor till alla barnbarn. En riktigt mormorssyssla.

Skinkan redo för griljering. Den ser fantastiskt fin ut, snart är vi framme vid sanningens ögonblick, är den färdig, eller eventuellt överfärdig. För den otålige kan vi berätta att resultatet blev superbt! Strykande åtgång!

Vi börjar bli rätt många nu, bordet uppdukat för julfirande, tio stycken ryms, fantastiskt i detta lilla hus.

Mormors ljuskrona ger perfekt julstämning över köksbordet.

Nu väntar vi bara på gästerna, sen är vi redo att starta julen.

Granen klädd, och som vanligt ska vi naturligtvis inte ha så många julklappar, men även om antalet per person minimeras så blir det rätt många när vi är tio.

Inga kommentarer: