Efter en god natts sömn, sätter vi oss till bords och njuter av den delikata och näringsrika franska frukosten, kanske lite väl många sötsaker, men allt är hemgjort och mycket välsmakande. |
Trappor ska bli vårt fotosignum, här på baronniet knarrar de så gott. |
Till varje liten egendom hör självklart en egen damm, här är dessvärre marken såld och det har byggts fyra hus på marken. Det avgör saken, vi flyttar inte hit. |
Vi gör en avstickare till Mont Saint Michel, på vägen åker vi igenom massa fina små byar som ligger alldeles vid kanten av Atlanten. |
Vi handlar lite färdkostfrukt i en liten butik, här finns det massor av lokalproducerat. |
Efter knappt fyra km promenad i rask takt i 30 grader värme har vi nått ön, fantastisk plats, tyvärr proppfull av andra turister. Varför får vi inte vara ensamma att besöka pärlorna. |
Livet måste ha varit rätt annorlunda här på den tid det begav sig. |
Som vanligt byggde kyrkans män ståtliga monument över sig själva. Det här känns som ett av de mer spektakulära. Praktfullt byggnadsverk. |
Framme vid chateau la Tillade, en knarrande trappa till är nu dokumenterad. |
I distriktet cognac produceras det självklart konjak i slott och stuga. La Tillade är naturligtvis inget undantag. |
En av de många salongerna. Vi är ensamma gäster så det känns nästan som ett "hemmahos" reportage. |
Slottet är lätt bedagat, det verkar vara regel. Det krävs nog rejäla förmögenheter att hålla dessa ställen fräscha. |
Dags för middag, men innan måltiden ett litet glas egenproducerad konjak. Känns helt naturligt! |
Vår värdinna comtesse Solange de Salvert, en jättetrevlig 68-årig dam. |
Dukat för middag, först blev det melon, sedan lamm och som avslutning en fruktkaka, självklart var allt lagat av Solange. |
Ett gott vin från trakten, årgång 2004 var visst rätt bra. |
En trappa kan aldrig dokumenteras för många gånger. |
Hallen på väg till vårt sovrum. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar