måndag 12 februari 2024

Vårrullar på gång!

I kylskåpet hittade vi ett paket filodeg. Vad gör vi av den? Jo, vårrullar naturligtvis!
Men det är ju inget som gör sig själv. Morötter, vitkål, salladslök, ingefära och vitlök ska finhackas, sen brynas och kryddas.
Vi blandar i lite älgkött också. Köttkvarnen får jobba lite, så den inte dammar igen.

Det här blir en fin färs att blanda i.
 
Allt hackat och klart för pannan.

Mandolinen gör ett strålande jobb.

Tillsammans med husets chefshackare kan det inte bli annat än succé!

Den här otympliga rackaren måste nog skalas före finhackning.

Oj vad det går. Inga fingrar ivägen!

Klart att stekas.

Den nypolerade hällen håller sig inte blank många minuter när vi börjar härja i köket.

Ser perfekt ut.

Köttet har också fått lite värme.

Nu är allt blandat och klart att packas in i vårrullarna.

Sen blev det rullning. Filodeg var en underlig produkt, tunn och snabbtorkande.

Men när det klart. 24 rullar redo för fritering, sen återstår det att smaka, intressant.

Resultatet, smakade riktigt bra!

Inga kommentarer: