torsdag 28 januari 2021

Mera mat, och bak mm

Brödbak igen, nu har vi utökat sortimentet med ett annat mörkt bröd. Sensation, jomenvisst, i dessa isoleringens tider får vi vara glada även för de små händelserna.
Vintervädret ser numera ut så här. Riktigt vackert, men visst skulle lite snö och is sitta fint i kameralinsen.


Sen blev det mera mat. Vi har ätit fläskkotlett, det känns som ett minne från barndomen. Riktigt gott!

Ny morgon, samma vy.

Besök av de vuxna i Linussekten. Idag blev det hämtning av en gammal byrå som ska få ett nytt hemvist uppe på Vallen. Där passar den säkert fint.

Ett coronasäkrat fika avslutade vi med. Men det här gänget kanske är säkra att umgås med, båda har visst antikroppar och då ska man väl inte smittas?

Det här är inte lätt att se vad det är, men det smakar utsökt. Massa godsaker i ett varmt pitabröd smakar smaskens.

Det händer inte så mycket med vädret, och på sjön är det lugnt. Det är nästan så att det skulle vara kul om några färjor körde ihop här utanför, så det blir lite liv i luckan.

Vackert vinterväder.
Det här borde väl kunna bli en vacker tavla.

Motionsredo i slutet av januari iförd ändamålsenliga shorts.

Nu börjar matbilderna bli lite smått oaptitliga. Men den här sjömansbiffen med tunnskuret älginnanlår smakade mycket bättre än vad bilden visar.

Nu börjar det med lite god vilja påminna om vinter. Prognosen talar om snö och kyla, vi får se om det stämmer.

Lätt pudrad trädgård.

Vi fyller upp med lite mat. Nyskjuten älg står på menyn.

Resterna av julens fikabröd smakar fortfarande gott. Här njuter vi av Marias utsökta chokladkaka till elvafikat.

Lunch med lite hopplock, dumplings med anka och ingefära, sen hittade vi lite gamla bläckfiskarmar i frysen, som faktiskt när de blev friterade smakade riktigt bra.

Vår ständigt återkommande kokta lax. Vi kokar den lätt i en sås av vitt vin, hummerfond, sambal oelek, lite sötsur sås och grädde. Kan rekommenderas.

Vad sägs om fläskpannkaka med blåbärssylt från hälsingeskogarna och lättvispad grädde. En delikatess!

 

Inga kommentarer: