lördag 22 december 2018

Julstrax

Lagom till jul kom snön och nu ligger ett fint vitt täcke över hela ön.

Julskinkan under griljering. Lika spännande varje år att prova på hur tillredningen lyckades. I år kördes skinkan sous vide i 12 timmar 66,5 grad. Sen blev det en lite ny griljering, colmans, honung, ägg, konjak blandades med ströbröd och grädde. Det verkar fästa bra.

Lite vitt är det, men is har vi ingen.

Nu är granen klädd, och klapparna placerade under. Vi har gått ifrån de yviga kungsgranarna och återgått till en gammal hederlig rödgran. Den här haffade vi snabbt vid Arninge, och blev av med den nätta summan av 480 kronor.

I år firar vi jul före julafton, barnaskarorna ska bege sig norrut dan före julafton. Här kollar Sigge om det finns några intressanta julklappar.

På fredagskvällen efter bastu- och sjöbad blev det middag, varmrökt lax slank ner som en avlöning.

De små börjar äta som hästar, så nu måste vi räkna om kvantiteten per ätande.. Lite efterrätt blev det också, mandelsnäckor med grädde och hjortronsylt.

Inga kommentarer: