söndag 19 mars 2017

Helg med aktiviteter

Måma svarar för efterrätt. Marrängswiss är aldrig fel!

Redo för efterrätt.

Amanda har bestämt menyn, en slags födelsedagsmiddag i förväg.

Redo att intas, oxfile med klyftpotatis och hemgjord bearnaisesås, smaskens!

Jubilaren visar anrättningen vederbörlig uppskattning.

Bra mat lagar sig själv. Här kör vi sous vide, 53 grader blev kanske lite snålt, men det fixar vi till vid slutstekningen.

Köttet redo för ett kort besök i en het panna innan servering.

Bearnaisesåsen färdig för avsmakning. Den ser helt ok ut.

Matlagningskonst på hög nivå kräver tre kockar. 

Presentöppning några dagar i förväg.

Tilltugg före middagen.

Uppträdande inför en hänförd publik.

Efter den tunga vedkapningen och motionsaktiviteterna för de unga vuxna blev det skönt med ett värmande bastubad innan middagen.

Vedlagret börjar bli riktigt stort nu.

Dagens beting avslutat, nu återstår bara en sista klyvardag, sen är vi färdiga och har ordentligt med ved för torkning.

Här jobbas det friskt, kapas och klyvs. Matilda kör fram en ny vagn som är klar  att fyllas med nykluven björkvad.

Amanda är i skapartagen och målar ett nytt spel på stenar. Det blir visst ett slags luffarschack.

Utomhuslunch i det lite småkalla vädret. Grillad korv blir perfekt.

Måns redo för en "kort" cykeltur till Vagnsunda.

Amanda övar på blockflöjt. Det är lite komplicerat att hålla för alla små hål på rätt sätt, och samtidigt blåsa mjukt så inte tonen skär sig.

Inga kommentarer: