| Måma svarar för efterrätt. Marrängswiss är aldrig fel! |
| Redo för efterrätt. |
| Amanda har bestämt menyn, en slags födelsedagsmiddag i förväg. |
| Redo att intas, oxfile med klyftpotatis och hemgjord bearnaisesås, smaskens! |
| Jubilaren visar anrättningen vederbörlig uppskattning. |
| Bra mat lagar sig själv. Här kör vi sous vide, 53 grader blev kanske lite snålt, men det fixar vi till vid slutstekningen. |
| Köttet redo för ett kort besök i en het panna innan servering. |
| Bearnaisesåsen färdig för avsmakning. Den ser helt ok ut. |
| Matlagningskonst på hög nivå kräver tre kockar. |
| Presentöppning några dagar i förväg. |
| Tilltugg före middagen. |
| Uppträdande inför en hänförd publik. |
| Efter den tunga vedkapningen och motionsaktiviteterna för de unga vuxna blev det skönt med ett värmande bastubad innan middagen. |
| Vedlagret börjar bli riktigt stort nu. |
| Dagens beting avslutat, nu återstår bara en sista klyvardag, sen är vi färdiga och har ordentligt med ved för torkning. |
| Här jobbas det friskt, kapas och klyvs. Matilda kör fram en ny vagn som är klar att fyllas med nykluven björkvad. |
| Amanda är i skapartagen och målar ett nytt spel på stenar. Det blir visst ett slags luffarschack. |
| Utomhuslunch i det lite småkalla vädret. Grillad korv blir perfekt. |
| Måns redo för en "kort" cykeltur till Vagnsunda. |
| Amanda övar på blockflöjt. Det är lite komplicerat att hålla för alla små hål på rätt sätt, och samtidigt blåsa mjukt så inte tonen skär sig. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar