söndag 15 juli 2018

Mot den Höga Kusten!

Innan vi lämnade Sundsvallstrakten tog vi en tur runt Alnön.
Det blev lunch vid Ankarsvik. Vi gjorde det lätt för oss och valde en rejäl räkmacka.

Så här ser det nu ut vid Ankarsvik. Platsen för strejkspelet i slutet av sjuttiotalet har fräschats upp en hel del.

Alnö gamla kyrka måste vi ju stanna till vid.

Vacker gammal kyrkolokal.

Det ska bli bröllop vid halvfyratiden, gästerna anländer uppklädda och fina. Vi har fikat färdigt och är redo för färd mot hotellet vid Höga kustnbron.

Höga kusten, nu är vi här, bron i fronten, och hotellet är nära.

Utsikten från vårt VARMA rum kompenserar hettan.

En sval öl ger viss svalka. Zeunerts borde väl vara norrländskt, men fan vet. Det är säkert uppköpt.

Kanske svårt att se, men vi åt confiterade anklår och det var riktigt gott.
Ju senare kväll, ju vackrare vy!

Tidigt nästa morgon drog vi mot Ullånger för resa till Ulvön med ms Kusttrafik. En härlig och varm resa.

Hett, hett, hett, men nu är vi redo för avgång och kanske lite fläktande havsvindar.

Morotskaka och chokladmuffins till kaffet.

Det är visst Mjältön i fonden Sveriges högsta ö, 236 meter. Där har vi legat när vi seglade längs Höga kusten.

Vilka silhuetter. 

Det här är Mjällomslandet, där båten gör sin sista anhalt  för Ulvön.

Ett båthus som sett sina bästa dagar. Undrar om det klarar ett par rejäla höststormar till.

In i sundet mellan södra och norra Ulvön, snart framme.

Målet är nära, Ulvöhamn.

Det har visst varit segeltävling i helgen, Ulvöregattan. Här ligger en rejäl farkost, lär visst vara 58 fot och kosta drygt 7 mille.

Nu lägger vi snart till, även här är det hett!

Vårt fina rum 321, ligger perfekt i hotellet, längst bort i korridoren  högst upp på tredje våningen. Intressant badrum, vi kan öppna dörrarna mellan badrum och sovrum, och bada med sjöutsikt om vi känner för det.

Vilken vy.

Sen blev det lunch, en riktigt läcker buffé med massa goda sillar, lax och annan fisk. En god öl till detta, vad kan man mer bära. Vi valde Lars lager från Jämtland.

Inga kommentarer: